Министерството на образованието предлага повторното явяване на държавен зрелостен изпит да

...
Министерството на образованието предлага повторното явяване на държавен зрелостен изпит да
Коментари Харесай

МОН предлага повторното явяване на държавен изпит да се заплаща

Министерството на образованието предлага повторното явяване на държавен зрелостен изпит  да се заплаща от учениците. Това е записано в плана за изменение и допълнение на Наредбата за оценяване на резултатите от образованието на учениците, съобщи „ Дарик “.

Според плана до, че до полагане на  матура ще бъдат допускани зрелостници , които към този момент са държали един изпит, само че желаят да се явят наново по същия образователен предмет за задачите на кандидатстване във висше учебно заведение. Другата оригиналност е, че за полагането на матура ще се изисква и такса .

Преди месец депутатите от Комисията по обучение и просвета поддържаха единомислещо смяна в закона , инициирана от омбудсмана Диана Ковачева , с която зрелостниците ще имат втори късмет да се явят на матура, с която да аплайват във висше образователно заведение. 

Идеята на смяната е за задачите на кандидатстване в университет зрелостниците да получат право еднократно в границите на една образователна година от полагането на първия държавен зрелостен изпит, да се явят за повишение на оценката си на плануван идващ подобен изпит, за което ще им се издава уверение с по-успешен резултат

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР